Comunitat Central
Advertisement
Comunitat Central

La funció d'Actualitzar és una manera pràctica d'esborrar la memòria cau d'una pàgina del servidor. Això obliga que el programari del wiki reconstrueixi la pàgina per complet.

Algunes pàgines utilitzen transclusiones per incorporar subpàgines o plantilles. Si no pots veure aquestes subpàgines o plantilles actualitzades, actualitzar la memòria pot ser la solució.

Primer pots intentar refrescar la pàgina mitjançant el teu navegador.

Com actualitzo?[]

Nota:Actualitzar pot portar uns pocs minuts, encara que sol funcionar immediatament.

Hi ha dues maneres d'actualitzar la memòria cau:

Des de qualsevol pàgina de Wikia:

  1. Al final de l'adreça URL a la barra d'adreça del navegador, afegeix el text ?action=purge
  2. Prem el botó de tornar a carregar la pàgina actual del teu navegador amb la nova URL
  3. La pàgina s'actualitzarà en breu

De manera similar, des de qualsevol pàgina de Wikia :

  1. Feu clic al botó de " Edita"
  2. Al final de la direcció URL del teu navegador, a on posa &action=edit, substitueix "edit" amb "purge", perquè ara es llegeixi &action=purge
  3. Prem el botó de tornar a carregar la pàgina actual del teu navegador amb la nova URL
  4. La pàgina s'actualitzarà en breu

Com funciona?[]

Quan es realitza un canvi en una pàgina, el programari de MediaWiki guarda el canvi a la base de dades principal. La següent vegada que un usuari no registrat visita la pàgina, es guarda una còpia de la pàgina en la memòria cau d'un grup de servidors secundaris. Fins que la pàgina torni a canviar, tots els usuaris no registrats que s'adrecin a veure-la, veuran la còpia provinent de la memòria cau del servidor. D'aquesta manera, els usuaris que veuen però no editen, no sobrecarreguen la base de dades principal i continuen veient la versió més recent de la pàgina.

Normalment, quan es fa un canvi, la pàgina és marcada com a "tocada " i el programari actualitza la còpia de la pàgina per a la memòria cau del servidor. No obstant això, quan es fa un canvi en una subpàgina o plantilla, però no en l'article que la porta, la pàgina de l'article no és marcada com a "tocada", i no es genera la còpia per a la memòria cau. Per tant, qualsevol que vegi la pàgina de l'article pot estar veient la versió antiga de la memòria cau, la qual inclou les versions antigues de plantilles o subpàgines .

L'acció d'actualitzar, obliga a la memòria cau del servidor a actualitzar la versió antiga de la pàgina. La següent vegada que es visita la pàgina , aquesta es reconstruirà des de zero, incloent les versions actuals de totes les subpàgines i plantilles usades, i es guardarà una nova còpia per a la memòria cau del servidor.

Per a imatges[]

Actualitzar la pàgina de descripció d'una imatge pot servir per obligar al programari a regenerar totes les miniatures o thumbnails d'aquesta imatge. Si la miniatura d'una imatge no es regenera bé després d'haver actualitzat la imatge original, pot ser degut a que la memòria cau del servidor s'ha guardat un error de pàgina amb l'URL de la miniatura, i la pàgina no s'ha actualitzat perquè la miniatura real no existeix. La solució és demanar la miniatura amb un URL inusual, afegint ?1 al final. La miniatura hauria regenerar bé així. Finalment, executa action=purge per esborrar l'error de la memòria cau. Només hauries de fer això si després d'haver intentat action=purge no ha donat resultat .

Advertisement