Comunitat Central
Advertisement

Search Engine Optimization, SEO o Optimitzación en motors de cerca, és un camp multidisciplinari que té com a objectiu augmentar la visibilitat del teu lloc i la quantitat de visitants a través de la col·locació privilegiada en les pàgines de resultats dels motors de cerca, o SERPs. Les millors pràctiques de SEO estan en constant canvi i evolució; tècniques que haurien estat impactants durant els primers dies de la web s'han convertit en essencials per a la indexació.

la millor manera de pujar les SERPs és contruïr contingut únic, participatiu i compartir-lo en línia amb els que tenen tanta passió pel tema com tu. Google i altres motors de cerca comercials utilitzen algoritmes complexos que tenen en compte més de 200 factors abans de classificar les pàgines en ordre d'importància i utilitat. Les Wikies que surten en la primera pàgina (o primera posició!) són considerades autoritats en la seva ària.

El valor assignat a cada factor es manté en secret per a dissuadir a aquells que volen jugar amb el sistema, i canvia sovint per a mantenir-se al dia amb el comportament dels cercadors, tals com l'augment de l'ús de dispositios mòbils amb el pas del temps. Aquests canvis han fet que amb el pas del temps algunes d'aquestes estratègies siguin ineficaces, però tant les comunitats noves com les establertes a Wikia poden beneficiar-se d'algunes de les millor pràctiques provades i certes del SEO.

Abans d'explorar les qualitats que els motors de cerca estan buscant en un primer resultat, és útil entendre com les imatges o pàgines d'article d'una wikia acaben en el primer lloc d'un índex de cerca.

Rastreig i indexació[]

El rastreig és el primer pas per a la indexació. Els motors de cerca envien bots automatitzats (també coneguts com "aranyes") que accedeixen a cada un dels llocs com un usuari extremadament ràpid, i exploren títols de pàgina, tenen en compte el nom de les imatges i la seva posició, i comproven l'ús de paraules clau comunes en altres documents del seu índex.

Els motors de cerca utilitzen les dades dels rastreigs per a decidir quines pàgines s'han d'afegir o no a la seva base de dades. Recorda que els resultats de cerca són una llista incompleta dels documents disponibles sobre tema en particular, per tant no són una imatge precisa de tota la web. En comptes d'això, les bases de dades dels motors de cerca guarden dades seleccionades per a que milers de milions de pàgines puguin ser ingressades en una fracció de segon.

llavors, com pot assegurar una comunitat que les seves pàgines estan indexades i qualificades per sobre de les altres? Això comença amb el contingut de la pàgina.

Elements dins de la pàgina[]

Les preocupacions del SEO dins d'una pàgina inclouen tot, des de l'estructura de l'URL a la velocitat de càrrega de la pàgina, però alguns dels elements més importants de la pàgina estan en mans dels membres de la comunitat.

Ús de paraules clau i posicionament[]

En els primers dies d'Internet, els motors de cerca feien consultes en components de paraules clau i buscaven coincidències exactes en la web. Avui en dia, Google utilitza la cerca semàntica per a processar la intenció de la consulta d'un usuari i ajudar en la desambiguació. Per això les cerques d'"Home-aranya" i "Home aranya" tenen els mateixos resultats, i la raó per la qual la consulta "Nashville" mostra coses que pots fer a Tennessee, mentre que "repartiment de Nashville" condueix a la filmografia de Connie Britton.

El SEO solia antigament incloure blocs de termes relacionats en una sola pàgina, però avui en dia aquesta tècnica fa que els motors de cerca pensin que ets un robot. Els algoritmes de cerca moderns prefereixen el llenguatge humà natural i estan en guàrdia contra els llocs que tenen contingut generat per màquina.

Considera la pàgina que s'està creant o editant i pregunta't: "Si volgués trobar aquesta pàgina mitjançant un motor de cerca, quines paraules posaria a la barra de cerca?" Aquestes són les millors paraules per posar en el nom d'un article. És important incloure sinònims quan sigui apropiat (per exemple, Grand Theft Auto, cotxes GTA, vehicles GTA, cotxes a Grand Theft Auto), però cada ús ha de semblar natural.

El contingut es considerarà rellevant quan es tracta d'una coincidència propera o exacta a les consultes de buscadors, per tant la investigació de paraules clau pot ser útil a l'hora de decidir quines paraules clau incloure.

Noms d'arxiu i descripcions[]

Google i altres motors de cerca estan millorant en la comprensió de vídeo i imatges, però els noms d'arxiu i les descripcions detallades envien senyals fortes i clares per als bots. Aquesta bona pràctica també ajuda als usuaris cecs i amb deficiències visuals que utilitzen lectors de pantalla per a accedir a Wikia.

Per exemple, el nom d'arxiu per a la imatge de Steve Rogers ha d'incloure "Steve Rogers" i/o "Capità Amèrica". La descripció de la imatge ha d'incloure més detalls com "Comandant Steve Rogers a Vengadores Vol. 5 Publicació 37."

Enllaç[]

La vinculació interna millora l'experiència de l'usuari i ajuda a trobar els bots de cerca i els continguts de l'índex. Recorda que les pàgines donin accés a les aranyes de cerca a través d'enllaços

Imagina un visitant que està aprenent sobre aquest tema per primera vegada. On estan els llocs naturals que voldria fer clic per a obtenir més informació? Allà és on s'ha d'afegir un enllaç

  • No et rendeixis. S'estima que els bots de cerca segueixen entre 100 i 200 enllaços (inclosos els de l'encapçalament i el peu de pàgina) abans de donar-se per vençuts.
  • Barreja les àncores del text per tot el wiki fins i tot si s'enllaça a un sol article una vegada per pàgina. Un article sobre Harry Potter podria enllaçar amb un altre sobre Voldemort des de "El Senyor Fosc" o també des d'"Aquell que no pot ser anomenat".
  • Utilitza la pàgina Especial:Insights del teu wiki per trobar articles sense enllaços i crear els articles amb enllaços en vermell a l'apartat de Pàgines demanades.
  • Les categories són l'estructura d'una comunitat i ajuden als éssers humans i robots a entendre la relació entre les pàgines, per tant utilitza la pàgina Especial:Insights per trobar les pàgines sense categoria i categoritzar-les.

Preocupacions fora de la pàgina[]

Encara que pugui semblar estrany, al voltant de la meitat del potencial de rànking d'un wiki prové de factors fora del seu control directe. Ser el primer en publicar sobre un tema, guanyant (no comprant) enllaços d'altres llocs respectats, o convertir-se en el tema de discussió en els mitjans socials pot tenir un impacte significatiu en la classificació.

Abans era possible guiar els bots a través d'enllaços cap a una altra wikia en directoris, fòrums, blogs i seccions de comentaris, però avui en dia la major part d'aquests llocs afegeixen automàticament un atribut rel="nofollow" que li diu als bots de cerca que no passin el valor de l'enllaç de retorn a la seva Wikia.

Les millors pràctiques per a comunitats individuals són recolzar i animar als nous contribuïdors a centrar-se en construir continguts de qualitat, i deixar que la vinculació externa natural es construeixi a partir d'aquí.

Advertisement