Comunitat Central
Advertisement
Comunitat Central
Aquesta extensió pot ser habilitada o deshabilitada utilitzant Especial:FuncionalitatsDeFandom.
Aquesta extensió està activada per defecte a Fandom.
Wikis establertes a la nova Plataforma Comunitària Unificada (PCU) es poden veure o funcionar de manera diferent al que està descrit aquí abaix.
Vegeu aquesta pàgina per a més informació sobre la nova plataforma.

Exemple d'entrada de blog, que mostra també la capçalera i l'ària de comentaris.

Els Blogs de Fandom són articles escrits i atribuïts a una sola persona. En aquests articles poden posar-s'hi comentaris, votar-los i organitzar-se com un blog típic. Són diferents als típics articles d'un wiki ja que no estan dissenyats per ser pàgines de contingut escrit col·lectivament. La idea és promoure el sentiment de comunitat dels usuaris i donar als usuaris més sortides per la seva creativitat.

Alguns exemples d'ús d'un blog són:

  • Fan fiction o treball propi.
  • Experiències pròpies relacionades amb Fandom.
  • Dubtes i preguntes (Tot i que és més recomanable utilitzar el Fòrum en aquests casos).
  • Trucs d'edició o recomanacions.

Evidentment, cada wiki té dret a decidir com els utilitzarà.

Com funciona el sistema blogging[]

Llista de blogs

Hi han tres seccions dins el sistema blogging: la d'entrades de blog, la pàgina de blogs de l'usuari i la pàgina de la llista de blogs.

Entrades de Blogs[]

La pàgina d'entrades de Blogs és creada a partir de Especial:CreateBlogPage. Els vots i comentaris estan activats per defecte, però l'usuari els pot desactivar si vol.

Cada entrada de blog rep el nom de User blog:<Nom d'usuari>/<Títol de blog>, tot i que a la pàgina només es mostrarà el Títol del blog. Només els usuaris registrats poden crear blogs.

Les entrades de blog només poden ser editades pel mateix creador i pels administradors, perquè és un espai personal d'edició. Al editar les entrades de blog l'usuari pot activar o desactivar els comentaris i vots amb la casella Comentaris que hi ha a sobre de la casella del Resum de l'edició.

Les entrades de blog es categoritzen automàticament a Categoria:Entrades de blog. El nom d'aquesta categoria es pot canviar a MediaWiki:Create-blog-post-category (has de ser administrador). Si la pàgina està en blanc vol dir que no es categoritzarà automàticament.

Comentaris[]

Els blogs venen amb una funcionalitat de comentaris, que substitueixen les pàgines de discussió. Tingues en compte que l'editor de comentaris utilitza wikitext, de manera que es poden posar enllaços o altres formats de la mateixa manera que a l'editor clàssic. Cada edició en un comentari apareix als Canvis recents i a les contribucions de l'usuari.

Els administradors poden esborrar els comentaris fent clic al botó esborrar que apareix al costat de la data. Si un administrador esborra una entrada de blog també s'esborraran tots els comentaris.

Pàgina de blog d'usuari[]

Aquesta pàgina es genera automàticament i serveix d'índex de tots dels blog d'un usuari. El seu nom és User blog:<Nom d'usuari> i qualsevol usuari hi pot accedir. Aquesta pàgina pot ser editada també pel seu propietari, ja sigui per afegir-hi un encapçalament o una categoria.

Llistes de blogs[]

Les llistes de blogs et permeten crear una llista d'entrades de blogs per categoria. Pots fer-ho amb la pàgina Especial:CreateBlogListingPage o amb l'enllaç de la barra d'edició de qualsevol llista de blogs existent.

Pots veure un exemple de llista de blogs a la Portada de la comunitat central.

Llista de Blogs Integrada[]

Exemple de llista de blogs integrada

Aquesta característica et permet inserir una llista de blogs en un article amb l'etiqueta <bloglist>. Hi han uns quants paràmetres per adaptar la llista a diferents tipus d'article (Portada, portal...) i és molt personalitzable. Pots trobar més informació sobre com utilitzar aquesta extensió a Ajuda:Blogs/Llista de Blogs.

Nou encapçalament i avatars d'usuari[]

Juntament amb el blog es pot veure un encapçalament amb l'avatar de l'usuari i enllaços a la pàgina de l'usuari. Pots trobar més informació sobre els avatars a Ajuda:Avatars.

Resum[]

Funcionalitats
  • Blogs
  • Llistes de blogs
  • Avatars i encapçalament
Espais de nom
  • User blog - per les entrades dels usuaris.
  • Blog - per les llistes de blogs.
Pàgines especials

Enllaços externs[]

Veure també[]

Ajuda i comentaris[]

Advertisement