Comunitat Central
Advertisement
Comunitat Central

Un bot és un programari que edita de manera automàtica, o que ajuda als usuaris humans a fer edicions semi-automàtiques. Normalment s'utilitzen per fer edicions molts repetitives a totes o moltes pàgines d'un wiki (per exemple, afegir una categoria a un grup de pàgines, corregir o afegir enllaços o fer correccions ortogràfiques/gramaticals).

Coses importants a tenir en compte[]

Els bots de Wikia s'han d'utilitzar de manera limitada al editar, ja que poden sobrecarregar el servidor al obrir i tancar tantes pàgines en poc temps.

Com que poden fer moltes edicions per minut, és molt fàcil que inundin els canvis recents fent difícil la revisió de les edicions humanes. Per això, els bots s'han de provar abans de que la comunitat els aprovi i els hi concedeixi el Rang de bot, per tal de que les seves edicions quedin amagades dels canvis recents. Tot i així, les edicions de bots es poden veure i revisar en qualsevol moment fent clic a mostra bots.

Boto-mostra-bots.png

La pàgina i la discussió del bot haurien de tenir:

  • Un avís clar de que aquell compte és un bot.
  • Un enllaç al Mur de missatges de l'usuari que el controla, per poder contactar amb ell.
  • Informar als usuaris de que el bot es pot bloquejar si les seves edicions tenen errors - es pot desbloquejar després de solucionar els errors.

Aconseguir el rang de bot[]

Per rebre els permisos de bot, s'ha de fer una sol·licitud a la pàgina de Sol·licituds de rang de bot de la Comunitat Central hispana amb un enllaç a la discussió de la comunitat on es vegi que s'aprova l'ús d'aquest bot. Després de fer-ho, un helper considerarà la teva sol·licitud.

Recursos[]

Per més informació sobre com crear i utilitzar bots pots llegir aquesta entrada de blog i aquesta sobre el pywikibot (en castellà) o la pàgina d'informació de l'AutoWikiBrowser (anglès).

Advertisement