Comunitat Central
Advertisement


Discussions és l'espai social d'una wiki en el que els membres de la comunitat poden tenir converses sobre els temes que comparteixen com o fans i parlar sobre la wiki. És un bon lloc per a estar informat del que està succeint a la comunitat. Discussions està disponible en navegadors web (mòbils i d'escriptori) i a les aplicacions mòbils de Fandom.

A totes les comunitats en les que Discussions s'ha activat es pot trobar afegint /f darrere del nom del domini. Per exemple: https://onepiece.fandom.com/ca/f

Escriptori - Novetats de la comunitat.png
Discussions a One Piece a escriptori

Què pots veure a Discussions?[]

Al centre, pots veure una llista actualitzada amb les converses actuals de la wiki i un mòdul que mostra els articles de la wiki que han rebut edicions considerables més recentment. Els articles que s'han redirigit o tan sols han rebut edicions menors no apareixen en aquest mòdul. Sobre el primer missatge a la columna central, pots ordenar la llista segons les publicacions més recents o les més populars, així com també filtrar publicacions per categoria.

A l'esquerre, un mòdul d'informació ofereix una petita benvinguda a la comunitat i mostra la seva quantitat de pàgines i edicions generals. La descripció que apareix aquí es pot editar per administradors utilitzant l'eina d'organització de portades mòbils. També hi ha un enllaç a la guia comunitària de Discussions i un botó amb "Començar" a la part inferior de la caixa que enllaça a la portada o a Especial:Comunitat si aquesta es troba activada.

A la dreta, el mòdul "Explora wiki" et mostra els articles que són els més populars de la wiki actualment.

Discussions utilitza els colors i el tema definit pels administradors de la wiki a través del dissenyador de temes i mostra la mateixa navegació global i local que altres parts de la wiki.

Com participar[]

Tria primer el tipus de publicació

Qualsevol usuari registrat pot participar en Discussions. Es pot començar una nova publicació escollint una de les opcions al camp d'entrada a la part superior de la llista principal de Discussions (a escriptori) o clicant la icona de Plus-Icon.png a la cantonada de la pantalla (superior dreta a iOS, inferior dreta a Android) mòbil.

Durant el primer pas a l'hora de crear les teves publicacions, pots afegir el contingut que vulguis compartir. Al clicar sobre "següent", tindràs l'opció d'assignar la publicació a una categoria. En wikis en les que els administradors no han creat múltiples categories, aquest pas no serà necessari i l'opció no apareixerà. Aquí, també pots afegir etiquetes d'articles abans de publicar.

Les publicacions i respostes es poden editar per l'autor durant les 24 hores posteriors a la seva creació. Els administradors i moderadors poden editar les publicacions de tots en qualsevol moment.

A més d'afegir text, tens les següents opcions:

Enllaços[]

Afegint una URL mostrarà una prevista de l'enllaç de destí

Els enllaços poden ser afegits a textos ressaltats

Utilitza la direcció URL completa per a qualsevol enllaç en una publicació, incloent si l'enllaç es troba a una pàgina d'article de la mateixa comunitat de Fandom. Dins les aplicacions, enllaços a articles de la mateixa comunitat s'obriran sense problemes.

En escriptori pots ressaltar un text per a que aparegui l'opció d'afegir un enllaç. Introdueix l'URL que desitges enllaçar o escriu per a que apareguin suggeriments a articles de la mateixa wiki com a enllaç.

Imatges[]

Afegint imatges a discussions

Pots afegir imatges a una discussió o resposta clicant o tocant l'opció "Afegir imatge" per a seleccionar un arxiu del teu ordinador o dispositiu. Els usuaris d'escriptori també poden arrossegar i deixar anar un arxiu per a pujar-lo. Només es pot pujar una imatge per publicació/resposta. Els arxius de tipus JPG, PNG i GIF són suportats i el límit és de 10 MB.

Enquestes[]

Una enquesta en una discussió

Qualsevol usuari pot crear una enquesta a Discussions. Visita Ajuda:Enquestes a Discussions per a més informació.

Vincles a articles[]

Al segon pas al preparar una publicació, tens l'opció de vincular articles. Apareixeran tres vincles com a suggeriments a triar, basats en paraules clau que apareguin al títol i al contingut de la publicació, així com també als articles especialment populars de la wiki a l'actualitat. Si acceptes un dels vincles suggerits al clicar o tocar-lo, un nou suggeriment apareixerà en el seu lloc. Cada publicació pot tenir fins un total de 10 vincles.

Si cap dels vincles suggerits és ideal per a la publicació, pots buscar articles per a vincular-los directament a l'accedir a "Afegir article +" per a buscar-los. Actualment, tan sols articles a l'espai de nom principal de la wiki poden vincular-se.

A les publicacions creades, pots accedir al seus vincles per a veure una pàgina que llista totes les publicacions que comparteixen un mateix vincle. Aquesta pàgina també inclou un enllaç al propi article i una caixa que mostra els vincles utilitzats amb més freqüència a la wiki.

Buscant i seguint discussions[]

La llista principal de Discussions es pot ordenar segons publicacions 'Populars' o 'Noves'. La llista de 'Populars' mostra les publicacions recents que vénen rebent respostes i vots dels usuaris. També es pot filtrar la llista per a que mostri només categories específiques de Discussions, utilitzant el filtre de categories a la cantonada superior dreta.

Al disseny de web mòbil, un usuari pot filtrar per categoria i canviar entre 'Populars' i 'Noves' a través de l'eina Filter-icon.png ('filtre') a la barra de menú superior.

Utilitza l'opció Seguir al menú de la cantonada superior dreta de cada publicació per a seleccionar les Discussions que són interessants per a tu. Seràs notificat quan es publiquin noves respostes a una conversa a la que segueixes. Si crees una publicació o fas una resposta, estaràs seguint a aquesta discussió automàticament. Pots triar l'opció "deixar de seguir" al mateix menú.

Per a veure una llista cronològica de totes les publicacions i respostes d'un usuari específic, clica a l'avatar de l'usuari a una de les seves publicacions. Si estàs al perfil de la wiki de l'usuari, pots clicar al comptador de les seves discussions per a veure tota la seva participació.

Votant[]

Vota per una discussió o resposta clicant/tocant la icona Upvote-icon.png. Aquesta icona canviarà de color una vegada que es voti.

Compartint[]

Utilitza els botons per a compartir a la zona inferior dret per a enllaçar una discussió específica a una xarxa social o blog. Com a les pàgines d'articles, les opcions per a compartir disponibles als usuaris varien segons l'idioma i ubicació.

Notificacions[]

Tots els usuaris poden rebre Notificacions i notificacions per correu sobre certs events a Discussions, i els usuaris de l'aplicació Fandom també poden rebre notificacions dins l'aplicació.

Els usuaris rebran notificacions quan:

  • una discussió que estan seguint rebi una resposta. Després de que s'enviï una notificació per una discussió en concret, no s'enviaran notificacions addicionals sobre aquesta discussió fins que hagin passat 24 hores, o fins que l'usuari visiti la discussió.
  • una discussió o resposta que han creat rebin 5, 25 o 100 vots.

Quan un usuari crea una discussió o respon a una discussió, automàticament començarà a seguir aquesta discussió.

Les configuracions per correu electrònic sobre Discussions es poden configurar a les preferències d'usuari.

Reportant contingut[]

Opció de 'Reportar discussió'

Discussió que ha estat reportada

Si trobes contingut inadequat (com spam o insults contra un altre usuari) pots reportar la discussió o resposta per a que sigui revisada, mitjançant l'opció 'Reportar discussió' al menú 'Més'.

Veuràs un triangle taronja i un missatge dient "Reportat als moderadors" en qualsevol discussió o resposta que hagis reportat. Això només és visible per a l'usuari que va reportar la discussió o resposta i els moderadors de discussions i administradors.

Perfil d'usuari[]

L'aplicació de Fandom dóna opció als usuaris registrats a pujar un avatar i afegir una biografia a una pàgina de perfil. Els avatars pujats mitjançant aplicacions representaran a aquest usuari dins de tot Fandom. El contingut de perfil afegit a través de l'aplicació comunitària serà visible a les pàgines de perfil, però només serà editable des de l'aplicació comunitària.

Moderació[]

Els administradors i moderadors de discussions tenen eines específiques per a mantenir les discussions amigables i apropiades.

Ajuda i comentaris[]

Advertisement