Comunitat Central
Advertisement

A continuació es descriuen alguns errors comuns que es poden cometre a Fandom. Si us plau, evita'ls al màxim!

Creure que ets l'amo del wiki[]

Encara que hagis estat tu qui va sol·licitar la creació del wiki, no ets el seu amo. Són les comunitats que el posseeixen, no un sol usuari, i tothom és benvingut a contribuir al wiki.

Veure Propietat.

Protegir pàgines innecessàriament[]

La majoria de pàgines a tot Fandom han de romandre obertes per qualsevol edició i no s'haurien de protegir. No obstant, hi ha pàgines que es protegeixen temporalment degut a vandalisme recurrent o a guerres d'edicions.

Veure Protecció de pàgines.

Aplicar masses polítiques[]

No és recomanable fer valer tantes politiques en un wiki petit creat recentement. Podria ser que alguns usuaris cometessin l'error de tractar d'implementar les nombroses polítiques de Viquipèdia en un wiki nou. Les polítiques de wikis aliens a Fandom no s'apliquen necessàriament aquí. Wikis diferents sempre desenvolupen polítiques diferents. Podria ser que alguns wikis permetessin pàgines d'autopublicació, mentre que altres no. L' engrossiment gradual d'instruccions és un altre error comú al elaborar polítiques.

Realmene no existeix cap política que s'apliqui uniformement a tot arreu, però certs aspectes com no fer atacs personals o esborrar insults són pràctiques comunes a molts llocs.

Veure Polítiques de Fandom.

Eliminar contingut[]

Eliminar contingut útil.
Potser alguna pàgina ha estat molt mal escrita, però això no li treu que encara tingui un propòsit. Tingues en compte el que un paràgraf o oració tracta de comunicar; defineix-lo clarament abans d'esborrar-lo. Si la informació sembla estar en una categoria incorrecta o fora de lloc, és millor traslladar el material irregular cap a una altra pàgina, o crear una nova pàgina per a això. Si cal retirar material potencialment útil, el més usual és col·locar-lo a la pàgina de discussió. L'autor d'aquesta informació devia pensar que seria valuós, així que per consideració és millor guardar-ho per una futura discussió.
Eliminar sense avís.
Aclareix-ho al resum d'edició, sinó qui vigila la pàgina podria ignorar-ho i arribar a pensar que ho fas a propòsit de manera maliciosa.
Eliminar sense justificar.
Eliminar qualsevol cosa substancial mereix algunes paraules de justificació en el resum d'edició o a la pàgina de discussió.
Eliminar pàgines de redirecció.
Si una pàgina ha estat traslladada cap a un nou nom, una redirecció cap a la nova pàgina serà creada automàticament al títol anterior. Aquesta pàgina no té perquè ser esborrada, perquè les persones que l'hagin marcat com a preferida o que busquin pel títol "original" puguintrobar la nova pàgina fàcilment.

Agafar-se les coses tan literalment[]

  • Els wikis funcionen gràcies a la col·laboració de gent raonable i conscient. La gent provocador i grollera rarament té lloc en un wiki.
  • No t'enfadis si trobes alguns articles dolents. Els wikis són treballs en procés, i ningú és perfecte. Ajuda'ns a millorar! Hi ha molta gent editant a llocs de Fandom, i tots troben quelcom en què contribuir. La millor alternativa per una pàgina dolenta és arreglar-la!

Veure també[]

  • Ajuda:Pautes per la comunitat
  • Ajuda:Començar una nova comunitat
  • Ajuda:Millorar la teva comunitat

Ajuda i comentaris[]

Advertisement