Comunitat Central
Advertisement
Comunitat Central

Un "fundador" d'un wiki és simplement la primera persona que va crear el wiki. Els fundadors no tenen cap autoritat per sobrepassar les normes en un wiki, i el wiki que han fundat no és de la seva propietat. Simplement el van crear primer.

Als fundadors se'ls dóna automàticament accés com administradors i buròcrates del wiki, però el propòsit d'això és ajudar-los a iniciar el wiki mitjançant la personalització i revertir els vandalismes més fàcilment, no donar-los el control del contingut del wiki. Qualsevol editor normal d'un wiki pot arribar a ser administrador o buròcrata, bé preguntant-li al fundador i/o a la comunitat, o adoptant el wiki si el fundador està inactiu.

Trobant al fundador d'un wiki[]

Etiqueta de fundador.

Una manera de determinar qui és el fundador (i si està actiu o no) és visitant Especial:Usuaris i buscar per "Administradors" i "Buròcrates". Moltes vegades els administradors amb ambdós permisos d'usuari són el fundador. En wikis més grans pot ser que vegis a diversos usuaris amb ambdós permisos. Això no significa que siguin els fundadors, ja que només un usuari pot fundar un wiki.

La millor manera de determinar qui és el fundador d'un wiki és visitant les pàgines dels administradors. El fundador del wiki tindrà l'etiqueta de fundador en el seu perfil.

El fundador d'un wiki també apareix a les pàgines de descripció de cada wiki.

Advertisement