Comunitat Central
Advertisement

Accedint a l'historial d'una pàgina.

Cada pàgina editable a Fandom té associat un historial que consisteix en versions anteriors de la pàgina, així com un registre amb la data i hora de cada edició, el nom d'usuari o l'adreça IP que va fer la modificació i el seu resum d'edició.

Es pot accedir a l'historial d'una pàgina a través del menú desplegable al botó "Modifica el codi". També es pot veure a través d'un enllaç a Les meves eines al visitar una pàgina.

Cop d'ull ràpid:

 • Els nous canvis es mostren a la part superior.
 • Per a veure una versió específica, clica a una data.
 • Per a comparar una versió antiga amb la versió actual, clica a act.
 • Per a comparar una versió amb la seva predecessora, clica a ant.
 • Per a comparar versions específiques, marca el botó d'opció de la columna esquerra de la versió anterior i el botó de la columna dreta de la versió més recent, i després clica a "Comparar versions seleccionades".
 • Les edicions menors es denoten com m.
 • Les edicions de bots s'indiquen com b.

Pas a pas[]

A continuació es mostra un exemple de l'historial d'una pàgina:

Historial, amb etiquetes

Les edicions es mostren de la més recent a la més antiga. Cada edició es mostra en una nova línia i mostra l'hora i la data, el nom del contribuent o IP, resum d'edició, i altra informació relacionada a l'edició.

Donem una ullada a algunes de les funcions d'aquesta pàgina:

 1. El nom de la pàgina.
 2. (act) et porta a una pàgina 'diff' - una pàgina que mostra la diferència en wikitext entre aquesta edició i una altra versió de l'historial. En aquest cas la pàgina diff compara la versió seleccionada i la versió actual. La revisió actual apareix sota els canvis, pel que es pot veure com es mostra la pàgina ara.
 3. (ant) et porta a una pàgina diff que mostra els canvis entre aquesta edició i la versió anterior. La versió més recent (la que està a la mateixa línia que l'"ant" al que has clicat) apareix sota els canvis, per a que puguis veure com es mostrava la pàgina.
 4. Les dues columnes de botons de ràdio es poden utilitzar per a seleccionar dues versions qualssevol de la pàgina per a la comparació. La versió més recent de la comparació es presentada a sota.
 5. L'hora i la data de l'edició, expressades en l'hora local d'acord amb la configuració de les preferències de l'usuari, que enllaça a aquesta revisió específica.
 6. El nom d'usuari o IP del contribuent apareix aquí.
 7. Aquest és el resum d'edició - el text que l'usuari va escriure al quadre Resum.
 8. * Alguns d'ells comencen amb una fletxa d'enllaç i el text gris. Això significa que l'usuari ha editat una secció específica de la pàgina. Aquest text s'afegeix automàticament a l'editar una secció. Un resum d'edició estàndard encara es pot afegir per l'usuari, que apareix al text en negre.

Si una pàgina ha estat reanomenada al passat, es mostra tot l'historial d'edició de l'article, abans i després de la mudança. El títol anterior es converteix en una redirecció i perd el seu historial d'edició.

Les edicions realitzades a pàgines esborrades no es conserven a les pàgines de contribucions d'usuari. No obstant, l'historial de revisions es manté i es pot recuperar per un administrador, que també pot recuperar la pàgina.

Aprofundint[]

Crear feeds[]

Feeds (RSS i Atom) de l'historial d'una pàgina estan disponibles - pots utilitzar un feed aggregator o una altra eina per a monitoritzar canvis a la pàgina.

L'extensió RSS et permetrà incloure la font RSS a una altra pàgina wiki.

Enllaçant a una versió específica de la pàgina[]

Si vols enllaçar a una revisió específica d'una pàgina, clica a la data relacionada amb la versió a l'historial de la pàgina. La URL resultant és adequada per a utilitzar com una referència permanent a aquesta versió.

Nota:

 • Si una pàgina conté alguna variable basada en el temps, el seu contingut renderitzat utilitzarà la data/hora actual, no el temps que tenia quan es va desar la revisió.
 • Les últimes versions de les plantilles i les imatges s'utilitzaran; si han estat modificades, la pàgina es pot veure diferent de com estava en el moment en què es va desar la versió.

Exportar un historial[]

Pots exportar l'historial d'una pàgina mitjançant l'eina exportar.

Historial d'una imatge[]

Una imatge o fitxer es pot substituir per una imatge diferent, pujant un nou fitxer amb el mateix nom. Totes les versions es mantenen. L'historial d'una imatge forma part de la pàgina de descripció de la imatge, que apareix al clicar a la imatge. Des d'allà, es pot veure l'historial de la imatge, i es poden esborrar o restaurar les versions anteriors.

Consells i trucs[]

 • Per a veure amb facilitat la última edició realitzada a qualsevol de les pàgines que vulguis, escriu al final de la URL ?diff=cur.

Veure també[]

Ajuda i comentaris[]

Advertisement