Comunitat Central
Advertisement
Wikis establertes a la nova Plataforma Comunitària Unificada (PCU) es poden veure o funcionar de manera diferent al que està descrit aquí abaix.
Vegeu aquesta pàgina per a més informació sobre la nova plataforma.

Pàgina nova

Crear pàgines noves és la vida de cada wiki. Trobar noves i millors formes per fer això fàcil als visitants assegura que el teu wiki continuarà creixent i expandint-se en contingut, per això hi ha diferents mètodes que funcionaran.

Si us plau recorda realitzar una recerca abans de començar una pàgina nova per veure si algú ja havia escrit una pàgina similar.

Com creo una pàgina nova?[]

Mètode 1: Clic en un enllaç vermell[]

Un enllaç vermell en el contingut d'una pàgina indica que aquest wiki no té un article amb aquest títol. Això vol dir que qui hagi creat la pàgina va suposar que seria útil crear un article aquí, i que ets benvingut a crear-lo. Simplement fent clic a l'enllaç vermell et portarà a una pàgina d'edició on podràs començar a escriure el teu nou article.

Mètode 2: Crear un enllaç vermell en un article[]

Pots a més editar qualsevol pàgina per afegir un enllaç al títol d'una pàgina que vols crear, d'una manera útil pel wiki.

Exemple: si estàs llegint una pàgina sobre l'asma, i vols afegir una pàgina sobre inhaladors, podries trobar alguna menció de la paraula "inhalador" en el text existent, i transformar-lo en enllaç tancant-lo amb corxetes dobles així: [[inhalador]]. Si no hi ha cap menció de la paraula, pots afegir una frase com "Alguns cops els metges indiquen utilitzar un [[inhalador]] per ajudar als pulmons."

Afegir enllaços d'aquesta manera, et donarà un enllaç vermell, i a més t'assegura que els lectors de la pàgina existent seran benvinguts a veure el teu nou article.

Per evitar que el teu article nou no sigui una "pàgina orfe" i que no pugui ser trobada sinó per recerca, hauries de trobar altres articles relacionats i editar-los, afegint-hi un [[enllaç]] al teu article des d'aquests.

Mètode 3: Utilitza una caixa de creació[]

Crear un article en aquest wiki:
<createbox>

width=30 break=yes

</createbox>

Molts wikis tenen una caixa de creació a les seves pàgines principals. Simplement escriu el títol de l'article i et portarà a la pàgina d'edició d'aquest article que vols crear, com si haguessis fet clic en un enllaç vermell.

Mira Ajuda:Inputbox per més informació en afegir caixes de creació a la teva pàgina principal, a la teva pàgina d'usuari, o a qualsevol altra pàgina al teu wiki.

Mètode 4: Utilitza "Crear una pàgina"[]

Menú contribuir.png

Fes clic en el botó "Contribuir", a la part dreta de la navegació del wiki. En el menú desplegable, utilitza "Crear una página".

Se t'obrirà una caixa, on hauràs d'escollir un nom per l'article. Aquest nom serà l'última part de la URL de la pàgina

Diàleg crear pàgina.png


Problemes[]

He creat una pàgina i ara no puc trobar-la![]

Els títols es distingeixen de majúscules i minúscules
A la base de dades, "La meva pàgina" "La meva Pàgina" són considerades com a pàgines diferents, doncs si estàs buscant o enllaçant a la pàgina equivocada, no podràs trobar-la.
Revisa les teves contribucions
L'enllaç "Contribucions" a la teva barra d'eines personal (o a Especial:Contribucions) et permetrà veure una llista de totes les edicions que has fet al wiki, això t'ajuda a trobar el que estaves fent ahir o la setmana passada. Podrà ser de molta utilitat si no arribes a recordar el títol de la pàgina.
Especial:Canvis recents i Especial:Pàgines noves són altres llistes que poden ajudar-te a ubicar articles creats recentment. Ambdues sempre són accessibles en qualsevol wiki des de l'enllaç "Pàginas Especials" a la caixa d'eines.
La pàgina ha pogut ser esborrada
Si el contingut de la teva pàgina estava en contra de les polítiques del wiki, és possible que un administrador l'hagi esborrat. Si és així, apareixerà un missatge petit a la part superior de la pàgina mencionant "edicions esborrades". Revisa aquest enllaç, o revisa a [[Especial:Registre/delete]], per veure quin administrador va realitzar l'esborrat. Discutir el problema a la pàgina de discussió de l'administrador és la millor forma de descobrir el motiu de l'esborrat, i possiblement recuperar el teu treball si hi va haver un malentès.
La pàgina encara no està a l'índex de recerca
Tot i que Fandom és més ràpid que la Viquipèdia en això, pot tardar una mica més de temps perquè les pàgines noves s'afegeixin a l'índex de recerca i arribin a estar disponibles mitjançant la caixa de recerca. Si estàs segur d'escriure correctament el títol (recorda que els títols són sensibles), aleshores hauràs d'utilitzar la teva llista de contribucions o els canvis recents per trobar l'article.

He creat l'article amb el títol equivocat![]

Una pàgina pot ser reanomenada utilitzant l'enllaç "Reanomena". Mira Ajuda:Reanomenar pàgines per més informació.

Veure també[]

Ajuda i comentaris[]

Advertisement