FANDOM


La substitució de plantilla és una forma alternativa d'incrustar la informació continguda en una plantilla. La substitució es fa escrivint el codi subst: entre les claus de la plantilla, abans del nom, així:

{{subst:Nomdeplantilla}}

Com funciona la substitució?Edit

Normalment, una plantilla anomenada {{Qualsevolcosa}} mostrarà tot el que està a [[Plantilla:Qualsevolcosa]] quan es gravi la pàgina, però si edites la pàgina només es veurà {{Qualsevolcosa}} al wikitext.

Per altra banda, si escrius el text {{subst:Qualsevolcosa}}, aquest es reemplaçarà per tot el que hi hagi a la [[Plantilla:Qualsevolcosa]]. Si tornes a editar la pàgina després de guardar, ja no veuràs {{subst:Qualsevolcosa}} sinó tot el contingut de la plantilla.

Perquè hauria de voler substituir en comptes d'utilitzar la plantilla directament?Edit

Una de les raons és que al susbtituir la plantilla redueixes la carga del servidor – no obstant, això pot frustrar l'objetiu de mostrar la plantilla sempre actualizada.

Una altra bona raó, és per les plantilles de benvinguda. Incrustar-les pot ser millor que utilizar-les directament ja que les plantilles de benvinguda canvien amb el temps, i pot resultar molt estrany veure canviar la benvinguda de la teva pàgina de discussió despés d'haver-la vist ja en el seu dia. A més, pot donar una millor impressió, ja que veure el codi real pot semblr més “humà” que un text dient {{benvingut}}.

Veure mésEdit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.