Comunitat Central
Advertisement
Comunitat Central

La substitució de plantilla és una forma alternativa d'incrustar la informació continguda en una plantilla. La substitució es fa escrivint el codi subst: entre les claus de la plantilla, abans del nom, així:

{{subst:Nomdeplantilla}}

Com funciona la substitució?[]

Normalment, una plantilla anomenada {{Qualsevolcosa}} mostrarà tot el que està a [[Plantilla:Qualsevolcosa]] quan es gravi la pàgina, però si edites la pàgina només es veurà {{Qualsevolcosa}} al wikitext.

Per altra banda, si escrius el text {{subst:Qualsevolcosa}}, aquest es reemplaçarà per tot el que hi hagi a la [[Plantilla:Qualsevolcosa]]. Si tornes a editar la pàgina després de guardar, ja no veuràs {{subst:Qualsevolcosa}} sinó tot el contingut de la plantilla.

Perquè hauria de voler substituir en comptes d'utilitzar la plantilla directament?[]

Una de les raons és que al susbtituir la plantilla redueixes la carga del servidor – no obstant, això pot frustrar l'objetiu de mostrar la plantilla sempre actualizada.

Una altra bona raó, és per les plantilles de benvinguda. Incrustar-les pot ser millor que utilizar-les directament ja que les plantilles de benvinguda canvien amb el temps, i pot resultar molt estrany veure canviar la benvinguda de la teva pàgina de discussió despés d'haver-la vist ja en el seu dia. A més, pot donar una millor impressió, ja que veure el codi real pot semblr més “humà” que un text dient {{benvingut}}.

Veure més[]

Advertisement