Vídeos Destacats són vídeos de referència i explicatius que entretenen i informen als usuaris en una manera que complementa el contingut basat en text. Els Vídeos Destacats, desplegats a la part superior de pàgines wiki seleccionades, proveeixen un alt nivell d'explicació sobre un tema. Amb l'expectativa de que el 80% del trànsit web provingui de vídeos per el 2020, els Vídeos Destacats són una manera d'assolir una audiència completament nova.

Tipus de vídeos[modifica el codi]

Els Vídeos Destacats són contingut original, objectiu i interessant creat per l'equip de Vídeos Destacats de Fandom. Nosaltres tenim un número de diferents tipus de contingut de Vídeos Destacats.

Per a jocs, els tipus de vídeo inclouen:

 • Vídeos Tutorials per a explicacions de com completar cerques, missions i nivells en una forma visualment atractiva de complementar el teu joc.
 • Vídeos de Consells i Trucs mostren informació d'ajuda sobre la qual els jugadors, que d'una altra manera no podrien estar informats, així com a on trobar objectes estranys, com combatre certs enemics, i més.
 • Vídeos de Guia de Construcció que mostren visualment als jugadors com treure el màxim profit dels seus personatges, estadístiques i equip.
 • Vídeos de Tàctiques que guien als jugadors a través de diferents escenaris en un joc, tals como derrotar a un cap, quins elements utilitzar en una baralla, i quins poders evitar contra certs enemics.
 • Vídeos de Tradició que aprofundeixen en un tema com, personatges, històries de fons, mites i llegendes, per a presentar als espectadors tota la informació rellevant que sigui possible.

Per a pel·lícules i Televisió, els tipus de vídeo inclouen:

 • Vídeos de Biografia que resumeixen les parts més importants de la vida d'un personatge, des de l'inici de la història fins la més recent informació que tenim d'ells.
 • Vídeos d'Anàlisi que aprofundeixen en un tema però romanen objectius, enlloc d'especulatius, per a observar sobre qui són els personatges, què els fa ser qui són, i per què són únics i interessants.
 • Vídeos de Resum que donen una visin general d'una pel·lícula o sèrie de televisió, temporada o episodi.

Les pàgines són escollides per a vídeo basant-se en trànsit, així com en les preguntes següents:

 • El tema té un angle interessant que puguem aplicar en un vídeo?
 • La pàgina té potencial per a una audiència a llarg termini, a diferència d'una tendència breu?
 • Coneixem prou sobre el tema per a produir un vídeo?
 • El tema té un element visual que es pugui utilitzar en un vídeo?

Si es compleixen aquests criteris, es produirà un vídeo.

Com es poden involucrar les comunitats?[modifica el codi]

Les Comunitats són benvingudes i encoratjades a involucrar-se a la producció de Vídeos Destacats! Actualment existeixen dues maneres en què els membres de la comunitat poden contribuir.

 • Revisió de guió permet als administradors wiki i editors verificar els fets dels guions escrites per Fandom abans que la veu en off es gravi i el metratge s'editi. Les comunitats són els experts autoritzats en els seus temes, i això ajuda a garantitzar que els vídeos siguin el millor possible.
 • Presentació de Guions permet als contribuïdors wiki escriure els seus propis guions. Els contribuïdors de guions són encoratjats a seguir els tipus de contingut vistos anteriorment en aquesta pàgina. Fins i tot més que la revisió de guions, la presentació de guions permet que la veu de la comunitat d'experts brilli d'una manera nova. Els guions enviats per la comunitat són acreditats al seus autors al reproductor de Vídeos Destacats.

Les comunitats interessades en la revisió de guions poden enviar-nos un correu electrònic a Especial:Contactar o community@fandom.com. Els guions es poden presentar utilitzant aquest formulari de Google.

El Reproductor de Vídeos Destacats[modifica el codi]

El reproductor de Vídeos Destacats proveeix les següents opcions mentre es mira un vídeo:

 • Un botó Reproduir/Pausar.
 • Una barra de volum.
 • Un botó d'ajustos que et permet deshabilitar l'auto-reproducció durant 2 setmanes a la vegada i canviar la qualitat del vídeo.
 • Un botó de pantalla completa.

Quan et desplaces per la pàgina de l'escriptori, el vídeo es minimitza en un reproductor més petit a la cantonada inferior dreta de la pàgina. A la xarxa mòbil, el vídeo roman fix a la part superior de la pàgina mentre et desplaces. El reproductor de desplaçament es pot descartat en qualsevol moment a l'escriptori o mòbil.

Un vídeo Destacat a Mass Effect Wiki en anglès, vist en escriptori.

Abans que el Vídeo Destacat comenci, el reproductor en primer lloc pot mostrar un anunci de vídeo. Aquests anuncis d'alt valor, juntament amb algunes altres actualitzacions a l'aspecte de Fandom, permesos per a la remoció del 30% d'anuncis a cada pàgina wiki des de l'inici fins al final del 2017. Com a resultat, en aquest mateix període de temps, la mitjana de càrrega de pàgines wiki va disminuir a un 46%.

Veure també[modifica el codi]

Ajuda i comentaris[modifica el codi]

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.