FANDOM


El vandalisme és la notable desfiguració o destrucció d'una estructura, un símbol o informació en contra de la voluntat del propietari/administrador. En el context d'una comunitat en línia d'un projecte, és un intent deliberat de danyar la utilitat dels continguts pels demés.

Suposant bona feEdit

Utilitzant el contingut de la comunitat, és la que més concisa i precisa per reflexar la més àmplia gamma d'informació rellevant sobre un tema. En el context d'un projecte wiki, la intenció de reduir la informació pertinent a la d'un únic punt de vista podria ser considerat vandalisme. D'acord amb assumir bona fe, és possible veure un punt de vista al editar la informació adicional que l'usuari sent que s'hauria d'incorporar o que sigui insuficientment. En aquest cas, això beneficia el projecte per explicar els mètodes més eficaços de portar aquesta informació, mantenint al mateix temps el coneixement existent en l'article. Si bé dient a algú un vàndal casi sempre fa que l'acusació sigui veritat, amb paciència es pot convertir d'un vàndal a un bon contribuïdor.

Evitar la massa crítica Edit

El vandalisme per general, comença com una forma de despotisme forta que mai és eficaç i que atrau a través d'un punt a una comunitat d'un wiki. Podem reduir aquests punts, explicant les maneres més eficaces de fer propostes i treballar amb altres. Si alentim al editor, no obstant, el vandalisme es pot convertir en una forma de venjança. El motor del wiki que està escrit per reduir al mínim l'efecte de bromistes, i fins i tot pot manejar uns vàndals en plena venjança, però no es pot manejar un moviment que el vandalisme ha arribat en massa crítica, una situació en la que reacciona davant el supòsit d'actes de vandalisme per la mala fe i, per tant, crear editors més venjatius. Com un projecte per enfocar nivells de crisis, es torna més difícil, a fi d'assumir bona fe, però cada acte de bondat i paciència es mou el projecte fora de la massa crítica.

Tractar amb el vandalismeEdit

Veure tambéEdit

Community content is available under CC-BY-SA unless otherwise noted.