Comunitat Central
Advertisement

Aquí teniu les nostres regles per als membres de la comunitat i els administradors de la Comunitat Central de Wikia en català. Aquestes guies de comportament estan supervisades per l'Staff de Wikia, així que, si us plau, contacta amb ells directament si tens qualsevol pregunta o suggerència. Ah, i pensa que aquestes normes estan per a fer més divertida l'experiència!

En general[]

Aquesta comunitat et permet trobar-te virtualment amb altres membres de la comunitat de Wikia amb els qui podràs parlar sobre el teu wiki, aprendre sobre Wikia i els wikis i trobar ajuda. Aquí hi ha algunes recomanacions que fem als usuaris que vulguis participar:

Salta! No tinguis por de començar. Qualsevol és lliure d'editar en un wiki, així que comenta, crea nous temes al fòrum, escriu entrades de bloc, salta a la piscina!

Tingues una ment oberta i bona fe. La Comunitat Central de Wikia en català està oberta a les contribucions de qualsevol usuari amb qualsevol nivell d'habilitat o experiència i estem oberts a les opinions de tothom. Així que assumim que la majoria de la gent que treballa en un wiki està intentant millorar-lo, no causar-hi desperfectes. Si això no fos cert, els wikis estarien condemnats des de bon principi. Si penses que hi ha un problema, és millor preguntar a l'usuari implicat abans de prendre accions si fossin necessàries.

Ajuda en tot allò que creguis que ets útil. A la Comunitat Central oferim ajuda als wikis, compartim informació sobre Wikia i donem a conèixer els canvis que realitzem. Pots trobar temes d'ajuda al fòrum i al bloc de notícies, a més, oferim alguns consells sobre quins temes s'haurien de discutir en aquest wiki. Tingues sempre present que no a tothom li interessa el mateix, així que si trobes una conversa en la que no hi estàs interessat, només has de prestar atenció a una altra cosa.

Sigues bo i tracta a la gent amb respecte. S'arriba més lluny sent amigable, sense importar on et trobis. Saluda als altres, acull amb els braços oberts als nous, ajuda quan puguis fer-ho i pregunta a altres si necessiten ajuda en qualsevol cosa. Ser bo i tractar als altres amb respecte pot causar un gran impacte en el creixement i èxit d'una comunitat en un wiki.

Difon el wiki! Una comunitat és tan forta com els seus membres. Quanta més gent, més forta (i reeixida) serà. Així que convida als teus amics i a altres usuaris de Wikia als qui els pugui interessar des d'aquesta comunitat central de Wikia, i inverteix una mica de temps en donar-los consells i explicar-los com poden començar a ajudar.

Demana ajuda. Si estàs confós o necessites ajuda, demana-la! Hi ha una pila de fonts d'informació útils aquí: tenim pàgines d'ajuda, fòrums, administradors locals i l'Staff de Wikia. Fins i tot, pots demanar ajuda directament a altres usuaris a través del xat. Ho tens tot al teu abast, així que és impossible que et quedis amb dubtes.

Compleix l'etiqueta. Actua como en el món real i això vol dir per exemple que si escriure en majúscula significa cridar, no has d'escriure-ho tot en majúscula llevat que vulguis donar la sensació de que estàs cridant i t'has tornat histèric, entre altres coses. Ah, i no t'oblidis de ser educat, quant més clar i educat siguis en els teus missatges, millor per a tots. En definitiva, compleix l'etiqueta.

Requisits i normes. Recorda llegir les nostres recomenacions i normes per a cada projecte en el qual vulguis participar, i no oblidis revisar els requisits abans de realitzar una sol·licitud d'adopció, d'spotlight, d'enllaç interllenguatge o flag de bot.

Només necessites un compte. En aquest wiki no és necessari l'ús de bots així que, si vols col·laborar-hi, no és necessari que facis servir més d'un compte d'usuari, fes-ho només si està realment justificat i avisant abans a algú de l'Staff. D'aquesta manera, evitaràs que tots els teus comptes puguin ser bloquejades per a evitar crear discussions, alterar votacions o qualsevol altre comportament inadequat.

Contingut[]

Una comunitat per a tothom. Aquest wiki està fet per a tots els usuaris de Wikia, així que és un bon lloc per a crear-hi una pàgina sobre el tema del teu wiki, si encara no ha estat creada, i per afegir-hi el teu wiki. Abans, però, assegura't de que tingui més de 10 articles, ja que no volem que pensin que està totalment buit i abandonat. I vés amb compte amb crear una pàgina sobre el tei wiki si ja existeix una pàgina sobre aquest tema. No facis mai publicitat d'alguna cosa si no se't demana expressament i tampoc inundis les converses amb missatges teus, pots editar el teu missatge si està malament, així que no publiquis més d'una resposta seguida si pots evitar-ho.

Crea un wiki per a parlar sobre un tema concret. És possible que vulguis compartir el que saps sobre un tema específic amb la comunitat, si és així, pots crear un wiki sobre aquest tema si no existeix ja. Recorda, però, que els únics articles que estan permesos aquí són per a crear una llista amb els wikis que existeixen sobre un tema determinat, no per a parlar sobre aquell tema.

No més de 2 imatges per usuari. Si vols afegir imatges a la teva pàgina d'usuari tingues en compte això: no és de 2 imatges personals. Aquest wiki no és per a pujar imatges personals i, a més, pots utilitzar també el teu avatar.

Fes servir el sentit comú. Puja imatges només si penses que aquestes poden ser útils per a la comunitat, no pugis imatges del teu últim viatge o de la teva cosina Caterina. Mantén el cap al seu lloc i pensa que tot això és públic, així que no revelis mai informació personal, ja sigui amb imatges o entrades de bloc, fes-ho només sota el teu propi risc. Nosaltres mai et demanarem aquesta informació i tampoc la teva contrasenya, així que vés amb compte. Pensa també que has de deixar un temps prudencial abans d'insistir sobre un mateix tema, no contactis amb tothom pel mateix problema, espera i tingues paciència a que et respongui la primera persona amb la qual has contactat.

T'he enxampat tirant la pedra. Si tires una pedra, no retiris la mà abans de que algú et vegi. No tinguis por si llences una crítica, o algú la llença sobre tu; si és constructiva, respon-la i aprèn d'ella; si no ho és, parla amb un administrador i ell retirarà el contingut que penses que és inadequat. No retiris missatges d'altres llevat que incompleixin les normes, i pregunta si tens dubtes abans de retirar-los, ja que totes les contribucions tenen un valor. Amb tu farem el mateix, qualsevol crítica és bona si es fa amb bona intenció i de manera adequada.

Administradors[]

Els administradors estan presents a la Comunitat Central de Wikia en català per a mantenir les coses en funcionament. Ells s'encarreguen de l'spam i el vandalisme, intervenen si veuen un comportament incorrecte per part dels usuaris, animen els usuaris a participar i segueixen els principals esdeveniments que es realitzen aquí per a evitar que s'abusi d'ells. Tot seguit es mostren algunes regles que demanem als nostres administradors que segueixin en aquesta comunitat:

Reverteix i bloqueja l'spam i el vandalisme. Si està clar que no és un contingut adequat per a aquest lloc, s'ha d'esborrar. Recorda especificar per què s'esborra en el resum de l'edició. Si et sembla que l'usuari ha de ser bloquejat globalment, reporta la situació a un membre del VSTF.

Sigues just. Considera les situacions amb cura abans de prendre accions. Si un usuari comet un error sense voler, dóna-li l'oportunitat d'aprendre i millorar.

Dóna suport a la participació. Sigues amigable i acull als usuaris amb els braços oberts. Si estàs de mal humor no entris, ajuda a que coneguin com funciona tot això i recolza les seves interaccions.

Mantingues les coses estructurades, però no massa. Dóna el millor de tu mateix donant suport i mantenint els objectius i organització del wiki, però sigues flexible amb el creixement i el canvi.

Ajusta el teu comportament a les decisions de l'Staff de Wikia. La Comunitat Central de Wikia en català és un wiki oficial que està controlat directament per l'Staff de Wikia. Parla amb un membre de l'Staff abans de prendre una decisió o fer qualsevol canvi per trivial que sembli, fins i tot abans de bloquejar a qualsevol membre regular de la comunitat.

Advertisement