Comunitat Central
Advertisement

En aquesta comunitat, el xat és el millor lloc per a obtenir ajuda directa dels usuaris o obtenir una resposta a les teves preguntes.

Si necessites ajuda immediata d'un membre de l'Staff de Wikia, si us plau, contacta amb l'Equip de suport comunitari o envia un email a community@wikia.com directament.

Guia de comportament al xat[]

Volem convertir el xat en un lloc agradable per a tots els nous i no tan nous visitants que rebi. Amb aquest objectiu de crear un espai en el qual es pugui donar ajuda i suport als usuaris que ho necessitin, si us plau, tingues sempre present les següents recomanacions quan utilitzis el xat:

Sigues educat - Tots els usuaris del xat són usuaris de Wikia com tu. Parla amb ells tal i com t'agradaria que et parlessin a tu. És la gent real la que fa servir aquests llocs, així que tracta'ls com si hi estiguessis parlant en persona. Evita atacs personals o paraules malsonants perquè pots ofendre fàcilment a altres usuaris. Sigues correcte amb els altres.

Dóna la benvinguda - Cada dia participen nous usuaris a Wikia. Recordes quan eres un novell? Tothom és benvingut a la Comunitat Central de Wikia en català, independentment del lloc d'on provinguin.

Sigues pacient – Pots fer una pregunta quan no hi hagi ningú per a respondre-la. Si els altres usuaris no semblen estar actius, queda't en línia durant un temps o torna més tard. Quan tinguis dubtes, sent-te lliure d'enviar preguntes o qualsevol queixa a través d'Especial:Contactar.

Sigues un catalitzador - Si ningú para, intenta animar les coses amb algun tema del qual vulguis parlar. Necessites ajuda al teu wiki? Has vist una pel·lícula interessant? Has tingut un bon dia a la feina o a l'escola? Són bones maneres de començar una conversa.

Intenta no inundar o interrompre les converses – Si ho fas, faràs més difícil a altres usuaris comunicar-se o respondre preguntes, ja que el missatge desapareixerà ràpidament. Això vol dir que no escriguis coses del tipus lletres aleatòries, frases en diferents línies (escrivint una paraula per línia per exemple), creant imatges ASCII o frases SENCERES EN MAJÚSCULA. SI US PLAU, NO CRIDIS! (╯°□°)╯︵ ┻━┻

Sent-te lliure de parlar sobre el teu wiki - El xat és un lloc perfecte per a intentar trobar nous editors. Si us plau, tingues en compte que no tots poden estar interessats en el tema del teu wiki. Sent-te lliure de crear també una pàgina sobre el tema del teu wiki si no existeix ja i afegir el wiki a la llista d'aquella pàgina, o pots crear també una entrada de bloc.

Això és per a divertir-se! - El xat hauria de ser divertit per a tots. És una gran eina per a encontrar-se amb altres persones i crear una comunitat, així que relaxa't, prepara crispetes i diverteix-te. No oblidis fer que els altres també es diverteixin.

I fes sempre el que et demanin els moderadors de xat i l'Staff de Wikia respecte al compliment de les normes. Si no ho fas, al final rebràs una advertència que podria acabar amb una expulsió o prohibició de tornar a entrar al xat.

Consells i trucs[]

Hi ha una gran varietat d'emoticones que pots utilitzar al xat. Si vols la llista completa visita la pàgina MediaWiki:Emoticons.

Els enllaços funcionen exactament igual al xat que a la resta del wiki. Per exemple, escrivint [[Forum:Índex]] al xat apareixerà Forum:Índex - és la pàgina principal del fòrum.

Pots escurçar enllaços a altres wikis utilitzant un enllaç interwiki. Por exemple, escrivint [[w:c:ca.harrypotter]] al xat, apareixerà w:c:ca.harrypotter - una forma fàcil d'enllaçar a Harry Potter Wiki en català ([1]).

També pots enllaçar a pàgines especifiques utilitzant aquest mètode: escriu [[w:c:ca.avatar:Aang]] al xat i apareixerà un enllaç a la pàgina Aang d'Avatar Wiki en català ([2]).

Advertisement