Comunitat Central
Advertisement
Spotlights.jpg

Els Spotlights de Wikia són les imatges que apareixen a cada pàgina de Wikia que enllacen amb altres llocs de Wikia. Els spotlights són creats pel personal de Wikia, i estan en funcionament durant un parell de setmanes.

Els usuaris de Wikia poden demanar un spotlight suggerint en la pàgina de discussió. Si no ets l'administrador del lloc que està suggerint, si us plau, parla amb els administradors d'aquest wiki abans. Ells seran els encarregats d'organitzar i ajudar a tots els editors nous que arribin al wiki i han d'estar preparats i disposats.

Requisits[]

Quan demani un Spotlight, la seva wiki ha de tenir els següents requisits:

1 El sol·licitant ha de ser l'administrador, o enllaçar a la discussió en què l'administrador del wiki mostri que està d'acord amb tenir un spotlight.
2 Un mínim de 100 pàgines completes, sense incloure esbossos.
3 Un logo propi, a més de ser recomanable també un favicon.
4 Que la portada compti amb almenys una imatge, i amb enllaços clars cap al contingut més important. Sense protecció, a menys que hi hagi un fort historial de vandalisme.
5 Una clara estructura de categories, que ajudarà els lectors a navegar el wiki. Cada pàgina ha d'estar categoritzada.
6 No ha d'estar en procés d'elecció d'administradors o situació semblant.
7 L'eina de benvinguda de Wikia ha d'estar activa i signada pels administradors -- (MediaWiki:Welcome-user ha de posar @latest, @sysop o el nom d'un administrador.)
8 La imatge proposada per a mostrar a l'spotlight no ha de contenir cap logotip.
9 En cas d'haver sol.licitat un spotlight anteriorment, poden tornar a demanar sempre que hagin transcorregut 6 mesos des que l'spotlight es va posar, i sempre que el wiki tingui 200 articles més dels que tenia quan es va demanar.
10 Si el wiki utilitza contingut d'altres fonts han d'estar disponible sota uns termes que siguin compatible amb la llicència CC-BY-SA. Si fa servir contingut de d'altres wikis de Wikia s'ha de referenciar amb enllaços als articles/autors originals, si utilitza contingut de Wikipedia ha de portar la plantilla {{Wikipedia}} al final dels articles.

Promovent la teva wiki[]

Si la wiki en la qual treballa no s'ha destacat encara, no es desesperi! Hi ha moltes maneres de promoure el wiki i atraure nous contribuents. Fes una ullada a "L'augment del rànquing de la seva wiki de Google".

Ús a l'actualitat[]

Desafortunadament, en l'actualitat no està activada la funció d'spotlights per als wikis en català, pel fet que és un servei que ha de demanar-se expressament.

La sol·licitud d'activació s'ha de realitzar quan hi ha un mínim de 25 wikis que vulguin utilitzar-lo, ja que Wikia no accepta aquesta activació en centrals d'idiomes amb poc trànsit.

No obstant això, i si apareix una gran demanda d'aquest servei, en el futur pot ser activat per part de l'Staff de Wikia.

Actualment, si es pretén fer una sol·licitud d'spotlight per a alguna comunitat en català, pot emplenar-se a la central de Wikia en espanyol.

Advertisement